مراحل رهن و اجاره ملک
مراحل رهن و اجاره ملک
نود درصد مردم مراحل رهن و اجاره ملک را نمیدانند. آنها به همین موضوع بسنده میکنند که هرسال از یکخانه به خانهی دیگری نقلمکان کنند و این ممکن است در آینده برایشان مشکلساز شود. به همین دلیل مطالبی را در این متن آوردهایم تا اطلاعاتی در اختیار این افراد قرار دهیم.
مراحل رهن و اجاره ملک، کاری است که شاید بیشتر افراد در هرسال آن را انجام میدهند؛ اما آیا انجام این مراحل برای آنها به یک امر طبیعی تبدیل شده است و بدون اطلاع از اصول این کار را انجام میدهند؟
جواب به این سؤال کاملاً مثبت نیست. برخی از کسانی که هرسال از خانهای به خانه دیگر نقلمکان میکنند، قوانین رهن و اجاره ملک را میدانند. تا زمانی که دچار مشکل در این زمینه نشوند، اصول این کار را فرانمیگیرند.
در این مبحث قصد داریم در مورد مراحل رهن و اجاره ملک توضیحاتی خدمتتان ارائه نماییم، باشد که حق هیچ مستأجر و موجری ضایع نشود.
برای اجاره ملک از کجا شروع کنیم؟
|
مرحله
اول: چنانچه هنوز مستأجر هستید، به موجر اطلاع دهید که میخواهید
ملک را تخلیه کنید. در این صورت دو حالت پیش میآید، موجر موافق تصمیم شماست یا
موجر میخواهد مستأجر جدید بیاورد تا بتواند مبلغ رهن را به شما برگرداند.
در حالت اول که مشکلی نیست و میتوانید به مرحله دوم اجاره ملک بپردازید ولی در حالت دوم باید خود را آماده کنید که چند هفته دیرتر مبلغ رهن را دریافت نمایید و باید به موجر جدید این موضوع را یادآور شوید.
البته میتوانید خودتان به دنبال مستأجر باشید تا زودتر پول خود را پس بگیرید. اگر به آگهیهای روزنامهها یا سایتهای جستجوی ملک مراجعه داشته باشید، متوجه میشوید که بسیاری از آگهیهای ثبتشده را مستأجران ثبت نمودهاند تا زودتر از آن ملک بهجای دیگری نقلمکان کنند.
به یاد داشته باشید که اگر تا زمان قرارداد اجاره ملک جدید، مستأجری پیدا نشد، موجر موظف است یکسوم ودیعه را به شما بپردازد تا بتوانید پای قرارداد جدید بنشینید.
مرحله دوم: به دلیل اینکه شهر مورد اقامتتان مشخص است، یکقدم بزرگ جلوتر از بقیه مستاجرین قرار دارید. قدم بعدی انتخاب ملک است. برای این کار بهترین و بیدردسرترین راه این ست که به سراغ سایتها یا اپلیکیشنهای جستجوی ملک بروید و جستجو را شروع کنید.
نکته مهم در مراجعه به سایتهای فوق این ست که سعی کنید به سایتهایی مراجعه داشته باشید که دارای تصاویر پانوراما (360 درجه) و ویدیوهای واضح از ملک باشد تا بتوانید بهراحتی تمام زوایا را ملاحظه کنید.
چندین مکان را انتخاب نموده و به امنیت آنها نیز دقت داشته باشید.
مرحله سوم: برای بازدید از املاک انتخابی خود با مشاورین املاک موردنظر تماس حاصل نمایید و قرار بازدید بگذارید.
مرحله
چهارم: بازدید املاک و درنهایت انتخاب مورد دلخواه بسیار مهم
است. به خاطر داشته باشید که تمام قسمتهای ملک را بهخوبی بررسی کنید تا اگر نقصی
یا تعمیری نیاز بود آن را قبل از قرارداد، به موجر یادآوری کنید. تمام موارد نقص
یا تعمیر در صورت برطرف نشدن، باید در اجارهنامه قید شود.
مرحله پنجم: قرارداد اجاره یا اجارهنامه که مرحله بسیار مهمی است. حتماً این کار را در بنگاه املاک انجام دهید و قرارداد را رسمی کنید. قراردادهای رسمی کد رهگیری دارند و چنانچه در طول مدت اعتبار آنها به مشکلاتی برخورد نمایید، از طرف دادگاه قابلیت پیگیری و بررسی دارد. البته در این مورد میتوانید به سایت ما مراجعه نموده و مطالبی با عنوان " قوانین حقوقی در اجاره خانه " و " مسائل حقوقی در رهن آپارتمان " را مطالعه نمایید تا اطلاعات بیشتری در این مورد داشته باشید.
یکی از مهمترین موارد در اجارهنامه، توافق بر سر دیرکرد اجاره یا پرداخت ودیعه است. چنانچه این مورد را هنگام قرارداد مشخص ننمایید، در آینده دچار مشکل خواهید شد. در قراردادهای جدید جای جریمه دیرکرد (اجرتالمثل) خالی است تا موجر و مستأجر به توافق برسند. طریقه محاسبه آنهم این صورت است که اجاره ماهیانه را تقسیمبر تعداد ماه مینمایند و سپس حدود 20 درصد به آن اضافه میکنند. مبلغی که به دست میآید، جریمه روزانه است. این مبلغ شامل هر دو طرف موجر و مستأجر میباشد.
مرحله ششم: نقلمکان به ملک جدید است که باید دوباره مانند روز اول بازدید به عمل آورید تا موردی کم یا اضافه نشده باشد.
امیدواریم این مطالب برای شما عزیزان مثمر ثمر بوده باشد. برای اطلاعات بیشتر به بخشهای دیگر سایت ما مراجعه نموده و از اطلاعات آن بهرهمند شوید.