پیش نیازهای اجاره خانه
پیش نیازهای اجاره خانه
ازنظر بسیاری از مستأجرها، اجاره ملک کار سادهای است. از خانه قبلی به خانه جدید نقل مکان کنند. ولی این کار به پیشنیازهایی، احتیاج دارد. درصورتیکه نسبت به این پیشنیازها بیتفاوت باشیم، دچار مشکلات بزرگی خواهیم شد. این مطلب در مورد تمام پیشنیازهای قبل از اجاره خانه است تا از مشکلات بعدی جلوگیری شود
همواره قبل از اینکه خانهای را اجاره کنید، باید تمام بخشهای آن را بهخوبی و ریزبینانه بررسی نمایید تا چنانچه مشکلاتی در ساختمان وجود دارد آن را به اطلاع موجر برسانید.
قبل از اقدام به اجاره:
در این قسمت برخی از ایرادهایی که ممکن است خانهای قبل از اجاره نمودن داشته باشد بیان مینماییم تا با دیدی بهتر ملک جدید خود را تحویل بگیرید و در آینده مشکلی برایتان به وجود نیاید.
عجله نکنید: هیچوقت برای تحویل گرفتن خانه جدیدتان عجله نکنید. گاهی ممکن است از مستأجری که قبل از شما ساکن بوده، بخواهید که سریعتر ملک را تخلیه کند و به او بگویید که خودتان تمیزی ملک را به عهده میگیرید. این کار اشتباه است زیرا با تحویل خانهای کثیف و بههمریخته، بسیاری از ایرادهای ساختمان ازنظر شما پنهان میماند.
زمان بازدید: برخی از موجرها عادت دارند که هر چند وقت یکبار به بازدید ملک اجاره دادهشده بپردازند. چنانچه موجر در قرارداد شما این کار را تأکید بر انجام این کار دارد، حتماً زمانی را بهطور متناوب برای این کار در نظر بگیرید زیرا بازدیدهای بدون هماهنگی، مخل آسایش شما و خانواده خواهد بود. این کار را زمان قرارداد انجام دهید و زمان بازدید را در قرارداد ذکر کنید.
حق فسخ قرارداد: بعضی صاحبخانهها ترجیح میدهند زمانی که ملکشان را برای فروش گذاشتهاند، اجاره هم بدهند که در آن زمان ملک بدون استفاده نماند و مبلغ اجارهبها را نیز دریافت کنند. در این صورت به یاد داشته باشید که حق فسخ قرارداد تعیین کنید تا بهمحض پیدا شدن خریدار و فروختن ملک، شما را بدون خسارت بیرون نکنند.
کنترل قفلها: از محکم بودن و فرسوده نبودن قفلهای درب و پنجره مطمئن شوید. اگر فرسوده شدهاند از موجر بخواهید آنها را ایمنسازی نماید. این وظیفهای است که او به عهده دارد.
بیرون از خانه: از پنجرهها به بیرون نگاه کنید. مطمئن شوید تیر چراغبرق و یا چراغهای مغازهها مزاحمتی برای شما ندارد. شبها این چراغهای روشن، بسیار مزاحمت ایجاد میکنند.
کنتورها: از تسویه آب و برق و گاز و تلفن، توسط کسی که قبلاً اجاره کرده بود، اطمینان حاصل کنید. از کارکرد صحیح کنتورها نیز مطمئن شوید. هرکدام از این دو مورد میتواند به جریمه شدن شما توسط ادارات مرتبط بیانجامد.
اتصالات ملک: از اتصالات صحیح لولههای آب و گاز و سیمهای برق مطمئن شوید. همچنین از سیمهای تلویزیون شامل آنتنها و برق بهخوبی بازدید کنید. اتصالات اینترنت را درصورتیکه در قرارداد قیدشده بررسی بفرمایید.
مدت قرارداد: چنانچه قرارداد اجاره بیش از یک سال است، حتماً در آن قید شود که هرسال چند درصد قرار است به بهاء اجاره افزوده شود. اگر این کار را انجام ندهید، ممکن است با افزایش ناگهانی اجارهبها روبرو شوید.
تعمیرات: چنانچه تعمیرات اساسی در خانه نیاز بود، باید با نظر صاحبخانه و با هزینه او انجام شود. تعمیراتی که اساسی نیستند، نیاز به نظر صاحبخانه ندارد و به عهده شخص اجارهکننده است. به همین دلیل باید قبل از تحویل ملک، همه بخشهای خانه را با دقت بررسی نماید.
خانه مبله: اگر خانه را مبله تحویل میگیرید، از تمامی مبلمان منزل لیستی تهیه نمایید و به امضاء موجر، شاهد و خودتان برسانید. اگر مبلمان دچار آسیب دیدگی است به صاحبخانه اطلاع دهید. از سالم بودن وسایل برقی و گازی مطمئن شوید. این وسایل حتما باید روشن تحویل گرفته شود.
وجود رطوبت: قبل از تحویل خانه آن را جهت وجود رطوبت بهدقت بررسی نمایید زیرا رطوبت و قارچ در خانههای شمال ایران بسیار دیده میشود. این قارچها باعث ایجاد حساسیتها و عفونتهای ریوی میشوند. در این صورت ارزش این را دارد که به دنبال ملک دیگری جهت اجاره باشید تا خود و خانواده تان در امان باشند.
تعداد پریزها: پریزها در خانه بسیار مهم هستند. تعداد آنها بهتناسب محل قرارگیری باید کم یا زیاد باشد. مثلاً در سالن حتماً باید در دو طرف پریز آنتن، برق و تلفن قرار داشته باشد. در آشپزخانه حداقل چهار تا پنج پریز باید تعبیه شده باشد.
چنانچه این موارد را قبل از ورود به خانه اجارهای جدیدتان بررسی نمایید، دچار مشکل نخواهید شد.